Sunshine on my mind - Tanlife.nl
16316
post-template-default,single,single-post,postid-16316,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.0.5,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Sunshine on my mind

Sunshine on my mind

Yesss, we love all things sunny! Maar wat houdt UV-straling nu precies in? En hoe werkt onze bruining eigenlijk? Wij vroegen Huib van Heest, directeur van JK-Nederland, leverancier van Ergoline zonnebanken, alles wat we moeten weten over zonlicht!

Is er een verschil tussen de UV-stralingen van de buitenzon en de zonnebank?

De natuurzon en de zonnebank geven hetzelfde zonlicht. Zonlicht is tenslotte zonlicht! Wel kunnen de verhoudingen van UV-A/UV-B anders zijn bij een zonnebank dan bij de natuurzon. Deze keuze is gemaakt om ervoor te zorgen dat je geen verbranding op loopt onder de zonnebank, mits er het juiste advies in de zonnestudio wordt gegeven wat is afgestemd op jou huidtype.

Hoe werkt de bruining?

Door dat via zonlicht pigmentstoffen in je huid worden geactiveerd (UV-B), en deze worden geoxideerd (UV-A) krijg je een mooie bruine huid. Dit buiningsmechanisme zorgt ervoor dat je huid zich verdikt. Met deze huidverdikking ben je beter beschermd om de blootstelling aan zonlicht te kunnen verdragen, zonder dat je huid verbrand.

Bouwt mijn huid door het gebruik van de zonnebank bescherming op tegen UV-stralingen in de buitenzon?

Net als bij de buitenzon bouw je onder de zonnebank ook een huidverdikking op. Tevens is het “voorbruinen” onder de zonnebank goed voor je. Je huid is dan al voorzichtig gewend aan het zonlicht, wanneer je dan in de natuurzon komt zal je minder kans hebben op verbranding en zonneallergie.

Waarom is het belangrijk om je huidtype te bepalen alvorens je gaat zonnen?

Je huidtype bepaalt hoe lang je in de zon of onder de zonnebank kunt gaan. Dit in combinatie met je recente zongedrag bepaalt hoe lang je in de zon kunt zitten of onder de zonnebank gaat.

 

 


#Instalife