Get your tan on - 10 voordelen van zonnen - Tanlife.nl
Ken jij deze 10 voordelen van zonnen al? Wist je bijvoorbeeld dat je lichaam door gebruik van de zonnebank vitamine D aan kan maken? Hierdoor krijg je sterkere botten en spieren.
10 voordelen van zonnen, voordelen zonnebank, ergoline, devoted creations, #TANLIFE, zonnebank, prestige 1600, zonnen, bruin worden, verantwoord zonnen
16698
post-template-default,single,single-post,postid-16698,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.0.5,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Get your tan on – 10 voordelen van zonnen

Get your tan on – 10 voordelen van zonnen

Oh yes, time to get your tan on! Wist je dat er ontzettend veel gezondheidsvoordelen aan verantwoord zonnen zitten? Of je nou gaat relaxen in de buitenzon of onder de zonnebank, voldoende UV-licht tot je nemen is belangrijk! Hou er rekening mee dat je je in de buitenzon altijd insmeert met Sun Protection Factor en onder de zonnebank een speciaal daarvoor bestemde crème.
TIP! Probeer de Ergoline Prestige 1600 zonnebank eens, absoluut onze fave!

Wij zetten maar liefst 10 voordelen van verantwoord zonnen voor jullie op een rijtje.

 1. Het verhoogt je vitamine D gehalte
  Het verantwoord blootstellen van je huid aan zonlicht is de meest natuurlijke en efficiënte manier om je vitamine D gehalte te verhogen. Vitamine D wordt ook wel de ‘sunshine vitamine’ genoemd. Het is de enige vitamine die het lichaam zelf kan aanmaken onder invloed van zonlicht. 
 1. Het verbetert je botstructuur
  Zonlicht zorgt ervoor dat calcium zich tot wel 40% beter kan hechten aan je botten en beenderen. Hierdoor heb je minder kans op botklachten zoals erosie en broosheid én worden je nagels en tanden sterker!
 1. Het vermindert hartklachten
  Dr. Krause van het universiteitsziekenhuis Benjamin Franklin in Berlijn heeft onderzoek uitgevoerd naar de positieve effecten van zonlicht op hart- en vaatziekten. Wat bleek? De kans op trombose, hartaanvallen en beroertes is vele malen minder wanneer men verantwoord gebruik maakt van de zonnebank!
 1. Het maakt je gelukkig
  Happy thoughts only! UV-licht werkt als een natuurlijke antidepressie methode. Het verhoogt namelijk het serotonine gehalte, het lichaamseigen gelukshormoon!
 1. Het helpt bij gewichtsverlies
  Wait, what? Jup, UV-licht stimuleert de schildklier, hierdoor neemt de stofwisseling toe en worden er meer calorieën verbrand. Goed excuus om af en toe een zonnebankje te pakken!
 1. Het bereid je huid voor op de buitenzon
  Een zonnebank kuurtje als voorbereiding op je vakantie? Heel goed idee! De Uv-straling van de zonnebank zorgt ervoor dat je huid verdikt. Deze verdikking zorgt voor een betere bescherming tegen de buitenzon. Dit wilt zeggen dat je minder snel zal verbranden!
 1. Het werkt pijn verzachtend
  Wist je dat spierzwakte en spierkrampen behoren tot de allereerste symptomen van een tekort aan vitamine D? Verantwoord zon-gedrag zorgt voor de aanmaak van deze vitamine. Hierdoor werkt de zonnebank pijn verzachtend bij spierziektes – en krampen.
 1. Het verbetert je immuunsysteem
  Ben jij snel vatbaar voor verkoudheid of griepjes? Grote kans dat je lichaam te weinig solitrol aanmaakt. Dit hormoon, wat geactiveerd wordt door Uv-licht, geeft een boost aan je immuunsysteem. Hierdoor bouw je aanvullende weerstand op tegen virussen, schimmels, parasieten en bacteriën.
 1. Behandeld huidziektes
  Heb jij last van acne, psoriasis, allergieën of een onzuivere huid? UV-licht is de uitkomst! Het is een veel gebruikte methode om huidziektes en huidklachten tegen te gaan. Ga naar een professionele Ergoline zonnestudio bij jou in de buurt en ontvang advies op maat!
 1. Vermindert het risico op kanker
  Last, but definitely not least! De KWF Kankerbestrijding concludeerde onlangs het volgende: “blootstelling aan zonlicht gaat gepaard met een lagere kans op borst-, dikke darm- en prostaatkanker”. Het is bewezen dat voldoende vitamine D de kans op deze vormen van kanker aanzienlijk verlaagt.

 

Ben je nog op zoek naar toffe items die je #TANLIFE compleet maken? Shop ze hier! So.. what are you waiting for? Go work on your tan!