De zonnebank en vitamine D, hoe zit het? - Tanlife.nl
Hoe zit het nou precies? Maak je onder de zonnebank vitamine D aan? #TANLIFE zocht het voor je uit!
zonnebank, ergoline, zonnen, zonnestudio, vitamine d, gezondheid, gezond kleurtje, bruining
17910
post-template-default,single,single-post,postid-17910,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.0.5,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

De zonnebank en vitamine D, hoe zit het?

De zonnebank en vitamine D, hoe zit het?


Het is weer voorjaar… het zonnetje schijnt af en toe en we beginnen weer vitamine D aan te maken. Hurray! Op onze breedtegraad is het lastig om voldoende vitamine D aan te maken door blootstelling aan de natuurzon. Vooral van september tot en met april. De oplossing? Verantwoord genieten onder een Ergoline zonnebank!

Yes, ook onder de zonnebank maakt jouw huid vitamine D aan. Maar hoe werkt dit nou precies? Zoals we uitleggen in deze blog is het licht uit de zonnebank gelijkwaardig aan de natuurlijk zonlicht. Volgens Dr. Mercola en vele andere wetenschappers is de zonnebank dan ook, naast natuurzon, de beste optie om het vitamine D-niveau op peil te houden. De vitamine D die onze huid aanmaakt onder invloed van UVB-straling is anders dan de vitamine D die we binnen krijgen middels voeding/supplementen. Door UV licht maakt onze huid vitamine D3 sulfaat aan. Deze vorm van vitamine D is wateroplosbaar en kan vrijelijk via onze bloedbaan verplaatst worden. Orale vitamine D is niet wateroplosbaar en hebben LDL-cholesterol nodig om te kunnen reizen in ons lichaam. Hiermee wordt het positieve effect dat de voeding/supplementen hebben verkleind.

Wil jij je vitamine D op peil houden en tegelijkertijd op een verantwoorde manier een mooi kleurtje opdoen? Bezoek jouw favoriete Ergoline zonnestudio! Benieuwd welke studio’s er bij jou in de buurt gevestigd zijn? Check het hier.