FAQ - Tanlife.nl
17981
page-template-default,page,page-id-17981,theme-bridge,bridge-core-2.0.5,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Hoe werkt een self tanning product?

In iedere zelfbruiner zit dihydroxyaceton, ook wel DHA genoemd. Dit is een kunstmatige suiker die reageert op de eiwitten in de dode huidlaag. Door deze reactie krijgen de huidcellen een bruine kleur. De behaalde kleur blijft zichtbaar totdat de dode huidcellen van de huid afslijten. Daarom kun je de kleur er ook niet afwassen. Je kan de kleur er wel afscrubben of gebruik maken van de Sunless Tan Remover/Primer.

Geven de Selfie Tan ’n Go producten af op mijn kleren?

De Night Tan is wit van kleur en de Clearly Bronze is transparant. Deze twee producten geven niet af. Een zelfbruiner die getint is kan een beetje afgeven voordat hij van je huid is afgewassen. Mocht je product afgegeven hebben op je kleding dan is dit altijd weer uitwasbaar.

Hoe vaak moet ik de Selfie Tan ’n Go producten gebruiken?

Hoe vaker je een self tanning product gebruikt, hoe donkerder je wordt. Normaal gesproken is een keer per week voldoende. Vind je de kleur te licht en wil je een donkerder resultaat? Gebruik dan je self tanning product nog een keer.

Help, ik wil niet oranje worden. Moet ik me zorgen maken?

Geen zorgen, we got your back! De ingrediënten van al onze producten zijn van hoge kwaliteit en beschikken over natuurlijke bronzers om jouw kleur zo natuurlijk mogelijk te houden.

Ik heb pigmentvlekken, zowel donkere als witte vlekken, worden die ook bruiner bij gebruik van de Selfie Tan ’n Go producten?

Ja, sunless tanning producten werken op dode huidcellen en niet op pigment. Met onze producten worden pigmentvlekken dus donkerder.

Kan ik gebruiken maken van de zonnebank of gaan zonnen in de buitenzon na het gebruik van Selfie Tan ’n Go producten?

Yes, please! Het is zelfs zo dat je Selfie Tan ’n Go kleurtje beter hecht aan je huid wanneer je huid ook in aanraking komt met zonlicht. Je opgedane sunless tanning kleurtje blijft dan nog beter zitten.

Mag ik gebruik maken van de Selfie Tan ’n Go producten als ik zwanger ben?

Absoluut! De producten zijn niet schadelijk voor moeder en kind.

Welk product kan ik het beste gebruiken met mijn huidtype?

Dit is afhankelijk van het resultaat dat je wilt behalen. De producten zijn geschikt voor alle huidtype maar sommige producten zijn sterker in DHA-gehalte, het ingrediënt dat de bruining mogelijk maakt. We hebben producten in verschillende sterktes.


Gradual Tanner
DHA Sterkte 2

Nighttan
DHA Sterkte 4

2 Hour Sunless
DHA Sterkte 5

Continious Sunless Spray
DHA Sterkte 8

Mousse Medium Dark
DHA Sterkte 8

Mousse Super Dark
DHA Sterkte 10

Clearly Bronze Spray
DHA Sterkte 10

 

Hoe sterker het DHA-gehalte, hoe bruiner je wordt.

Zijn de producten geschikt voor alle huidtypen?

In principe kunnen zelfbruiners door elk huidtype worden gebruikt. Mocht je een extreem gevoelige huid hebben dan is het verstandig om eerst op je pols te testen hoe je huid reageert. Alle Selfie Tan ’n Go producten zijn niet comedogeen, parabenen vrij en niet op dieren getest.

Wat is het verschil tussen de Mousse, 2 Hour Sunless Lotion of Continuous Sunless Spray?

De producten hebben dezelfde werking maar verschillen in sterkte van het DHA-gehalte en manier van aanbrengen.

Wil jij het snel aanbrengen en over je gehele lichaam? Dan is wellicht de Continuous Sunless Spray het beste product voor jou. Wil jij graag exact zien waar je het product aanbrengt? Dan is Mousse hét product voor jou omdat deze direct een donkere kleur achterlaat. Vind je de eenvoud van een lotion fijn? Kies dan voor de 2 Hour Sunless lotion.

Bij welke Selfie Tan ’n Go producten heb ik een handschoen nodig?

De meeste van onze producten zijn eenvoudig met de blote hand aan te brengen. Bij de Selfie Tan ’n Go mousse wordt een gratis handschoen geleverd. Easy as 1, 2, 3! Maak je gebruik van de Continuous Sunless Spray en wil je een zo egaal mogelijke bruining? Dan adviseren we om de handschoentjes te gebruiken. Maak je gebruik van de Salty Beach Salt Scrub of de Sunless Tan Remover/Primer? Gebruik dan onze exfoliating handschoen voor het beste resultaat!

Hoelang blijft mijn Selfie Tan ’n Go kleurtje zichtbaar?

Dit is afhankelijk van hoe snel jouw huid de huidcellen gaat loslaten. Hoe sneller de huid zich vernieuwt, hoe sneller de kleur verdwijnt. Daarnaast is ook de manier waarop jij jouw huid verzorgt van groot belang. Gebruik jij dagelijks een moisturizer, bijvoorbeeld de Gradual Tanner, dan blijft je opgedane bruine kleurtje langer zichtbaar. Gemiddeld blijft een kleur 3 tot 7 dagen zichtbaar.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn Selfie Tan ’n Go kleurtje zo lang mogelijk zichtbaar blijft?

Alvorens je het product gaat gebruiken is het belangrijk om het stappenplan door te lezen. Deze kun je vinden per product op www.tanlife.nl. Om jouw kleurtje zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk om de huid goed gehydrateerd te houden. Ons advies? Gebruik de Gradual Tanner. Hier zit een laag gehalte DHA in die ervoor zorgt dat je opgedane kleur mooi bijgehouden wordt. Wil je je kleur zo lang mogelijk behouden met een moisturizer zonder DHA dan adviseren we de Sea La Vie moisturizer.

Krijg ik vlekken wanneer ik Selfie Tan ’n Go gebruik?

Als je een zelfbruiner gaat gebruiken is het raadzaam om de volgende stappen te doorlopen om te zorgen dat je geen vlekken krijgt:

  1. Scrub de huid of gebruik de Sunless Tan Remover/Primer
  2. Hydrateer droge plekken zoals knieën, ellebogen of voeten
  3. Zorg ervoor dat je je benen niet op dezelfde dag onthaart
  4. Breng je zelfbruiner aan op een schone huid
  5. Maak je handen achteraf goed schoon. Tip! Gebruik hiervoor de Sunless Tan Remover/Primer.
Help! Ik heb toch vlekken. What to do?

Simpel, met de Selfie Tan ’n Go Sunless Tan Remover/Primer verwijder je vlekken binnen enkele seconden.
Gebruik je liever een scrub om vlekken te verwijderen? Geen probleem!

Ik vind self tanning producten altijd stinken, stinken de producten van Selfie Tan ’n Go?

Het is niet de zelfbruiner die je ruikt, maar de reactie die plaatsvindt op de huid. Zonder die reactie heb je helaas ook geen bruine kleur. Je ontkomt er helaas niet aan dat er een bepaalde geur ontwikkeld wordt wanneer het product lange tijd op de huid inwerkt. Maar… alle producten hebben een fijne geur sensatie die de bekende self tanning geur verbloemt.

Hoe krijg ik mijn handen achteraf goed schoon?

Was je handen met de Salty Beach Salt Scrub of gebruik de Sunless Tan Remover/Primer.

Beschermt een zelfbruiner tegen verbranding in de buitenzon?

Nee, absoluut niet! Een zelfbruiner bevat geen SPF, Sun Protection Factor. Je kan dus nog steeds verbranden. De opgedane bruine kleur biedt tevens geen beschermlaag voor je huid. Je moet dus nog altijd een SPF gebruiken in de buitenzon.